Svensk vinst i VM-kval premiären

Einfaches CMYKSom de flesta nog har koll på så börjar det svenska herrlandslagets kvalresa mot VM i Brasilien gå mot sitt slut. För tillfället är det endast två matcher kvar att spela innan vi vet om Sverige får fortsätta sin resa mot VM eller ej. Dock behöver man inte misströsta för det, för redan i helgen så drog nästa VM-kval igång, nämligen damlandslagets resa mot VM 2015 i Kanada.

Matchen spelades på Swedbank Stadion i Malmö och totalt tog sig en publik på strax över 6000 åskådare dit för att se Sveriges premiär i vägen mot VM. Laget som man mötte var Polen, ett lag som aldrig lyckats kvala sig in till varken EM, VM eller OS tidigare. Dock var det många som blev besvikna på det svenska lagets insats under den första halvleken och det vi tidigare under sommaren fått se från de blågula EM-laget fanns inte på plan. Andra halvlek blev betydligt bättre och endast fem minuter i n i denna lyckades Caroline Seger sätta matchens första mål. Efter det la laget i en extra växel och 16 minuter senare kom ytterligare ett mål av Lotta Schelin. Matchen slutade 2-0 och vägen mot Vm är nu officiellt inledd.

Sverige spelar i samma grupp som Skottland, Polen, Nordirland, Bosnien & Hercegovina och Färöarna och kommer möta dessa lag både på hemma- och bortaplan innan det blir klart vilka som tar sig till VM. Vinnaren av gruppen går direkt till VM medan de fyra bästa grupptvåorna spelar vidare om en sista plats i mästerskapet.