Att satsa och vinna på sport

Jag har alltid förknippat sportbetting främst med fotboll eller trav, något som inte intresserar mig ett smack. Och så var det ju. På det gamla fina spelmonopolets tid var det i stort sett det som erbjöds. Det fanns måltipset och V65 och Solvalla och sen var det inte mycket mer med det. Med dagens explosion av spelbolag på Internet så har bilden förändrats kraftigt och du kan satsa på tusentals olika utfall i hundratals sporter.

Vad är online sportsbetting?
Betting online fungerar på samma sätt som att tippa hos ATG-ombudet. Den enda skillnaden är att du fyller i tipskupongen hemma vid datorn. En annan skillnad är att på nätet finns det massor av spelbolag, vilket innebär att du enkelt kan hitta de bästa oddsen för just det bet du vill göra. Oddsen kan av såväl tekniska som bedömningsmässiga skäl skilja sig kraftigt åt, framför allt för lågoddsare. Den som dagen innan Fotbolls-EM ville satsa på Danmark som slutvinnare erbjöds allt mellan 75 och 200 gånger satsade pengar tillbaka, beroende på vilket oddsbolag han spelade på. Så se till att jämföra mellan olika bolag, det lönar sig ofta.

Ibland kan man även tjäna på att lägga sina spel under tiden som själva matchen eller loppet pågår. Detta gör man via så kallat live betting, där oddsen ständigt förändras utifrån vad som händer i spelet. Satsar du pengar på ett lag som ligger under kan du tjäna riktigt stora pengar om dessa vinner i slutändan.

Massor av sporter
En annan uppenbar skillnad är antalet sporter och ligor du kan spela på. Min egen favoritsport är MMA och loggar jag in på NordicBet så erbjuds jag ett 30-tal matcher att spela på, inklusive UFC-titelmatchen mellan John Bones Jones och Vitor Belfort iden 22 september. Men det är inte bara kampsportsentusiaster som har anledning att fira. Den som spelar på ett annat utmärkt bolag, nämligen Unibet, får tillgång till ett 50-tal olika sporter, från Ishockey och basket till engelsk Rugby och dess skogstokiga australiensiska variant Aussie Rules, som har ungefär inga regler alls. Vad du än älskar så hittar du garanterat din favoritsport, från Amerikansk fotboll till Lacrosse. Kul är bara förnamnet!

Många av de ovan nämnda spelbolagen erbjuder även lockande bonusar till sina spelare för att de ska välja just deras bettingtjänst. Dessa bonusar låter dig spela utan att behöva lägga ut egna pengar, men med samma chanser att vinna.