Årets första EM-uppladdning och det kommande motståndet

prispengar-fotbolls-em-2016-prispott-prispengar-fotbolls-em-2016Det är nu 144 dagar kvar tills fotbolls-EM i Frankrike går av stapeln. Inför detta har det svenska landslaget redan börjat ladda upp med ett läger i Abu Dhabi i början av månaden, där man förutom att träna spelade två landskamper mot Estland och Finland. Matcherna resulterade i ett oavgjort resultat och en vinst, vilket ändå får ses som ett helt okej resultat av ett lag som inte spelat tillsammans på väldigt länge och även haft en längre period med vila. I truppen fanns flera utav de riktigt stora stjärnorna inte med, utan det var flera nya och lite okända namn som fick chansen att visa upp sig för Erik Hamrén, med en förhoppning om att kanske bli utplockad till sommarens EM-trupp.

Förutom att laget i sig börjat ladda så har man även fått klart för sig att det blir Irland, Italien och Belgien som man kommer att möta under mästerskapets gruppspel. Sverige plockades in som det tredje laget i gruppen och

Italien mötte man senast i ett EM-sammanhang under gruppspelet år 2004. Matchen slutade 1-1 och Sverige gick efter det vidare till kvartsfinal, medans Italien fick lämna mästerskapet. Även år 2000 mötte man Italien i gruppspelet och i samma grupp återfanns även Belgien. När man mötte dessa blev det tyvärr en förlust för det svenska laget som släppte in två mål, men endast kunde sätta ett eget.

Irland har man tidigare inte mött i något EM-sammanhang, men däremot i kvalet till fotbolls-VM 2014. Denna gång möttes lagen både på hemma- och bortaplan där mötet på Friends Arena blev mållöst. När man istället spelade i Dublin blev det svensk seger efter att Johan Elmander och Anders Svensson satt varsin boll i mål.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*