Damernas Europamästerskap 2017

Den 16:e juli drar årets stora sommarturnering igång, nämligen damernas Europamästerskap. Mästerskapet spelas i Holland, vilket medför att Holland är direktkvalificerade och ej behöver kvala. De är ett av 16 lag som deltar i årets turnering. Festen avslutas den 6:e augusti på stadion De Grolsch Veste som förväntas vara fullsatt, alltså kommer cirka 30 000 åskådare att se finalmatchen.

Tyskland kommer in i mästerskapet som den allra största favoriten, vilket egentligen inte är så märkligt, med tanke på att de har vunnit de 6 senaste mästerskapen och 7 stycken totalt. Ett helt otroligt facit som tyskorna gärna vill förlänga i sommarens stora fotbollsfest.

Detta blir Pia Sundhages sista mästerskap med det svenska landslaget, enligt eget uttalande och överenskommelse med förbundet. Förra året tog Sverige och Pia Sundhage ett meriterat OS-silver efter ett helt makalöst mästerskap och man hoppas kunna repetera bedriften i år, gärna en lite ädlare valör på medaljen.

Det är inte bara inom fotbollens värld som damerna spelar ett större mästerskap i år. I december avgörs världsmästerskapet i innebandy för damer, där Sverige har en stor chans till medalj. Som regerande mästare fem år i rad är man nog väldigt sugna på att precis som de tyska fotbollsspelarna behålla titeln.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*