Startsida » Featured, Fotbolls-EM, Headline

Damernas Europamästerskap 2017

28 juni 2017 Inga Kommentarer

Den 16:e juli drar årets stora sommarturnering igång, nämligen damernas Europamästerskap. Mästerskapet spelas i Holland, vilket medför att Holland är direktkvalificerade och ej behöver kvala. De är ett av 16 lag som deltar i årets turnering. Festen avslutas den 6:e augusti på stadion De Grolsch Veste som förväntas vara fullsatt, alltså kommer cirka 30 000 åskådare att se finalmatchen.

Tyskland kommer in i mästerskapet som den allra största favoriten, vilket egentligen inte är så märkligt, med tanke på att de har vunnit de 6 senaste mästerskapen och 7 stycken totalt. Ett helt otroligt facit som tyskorna gärna vill förlänga i sommarens stora fotbollsfest.

Detta blir Pia Sundhages sista mästerskap med det svenska landslaget, enligt eget uttalande och överenskommelse med förbundet. Förra året tog Sverige och Pia Sundhage ett meriterat OS-silver efter ett helt makalöst mästerskap och man hoppas kunna repetera bedriften i år, gärna en lite ädlare valör på medaljen.

Det är inte bara inom fotbollens värld som damerna spelar ett större mästerskap i år. I december avgörs världsmästerskapet i innebandy för damer, där Sverige har en stor chans till medalj. Som regerande mästare fem år i rad är man nog väldigt sugna på att precis som de tyska fotbollsspelarna behålla titeln.

Lämna din kommentar!

Lämna din kommentar nedan, eller trackbacka från din egen sajt. Du kan också prenumerera på kommentarerna via RSS.

Var schysst. Håll dig till ämnet. Inget spam.

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>