Fullspäckad fotbollshöst

Logo_2016_BlkHösten blir en fullspäckad sådan för det svenska landslaget i fotboll. Härom veckan drog till exempel kvalet till fotbolls-EM i Frankrike igång. 53 lag kommer under ett år framöver att möta varandra i avgörande matcher där varje poäng är viktig för att få en plats i det kommande fotbollsmästerskapet. Samtliga lag är indelade i grupper om 6 där alla möter varandra två gånger. När samtliga matcher är avklarade får gruppvinnaren och tvåan varsin biljett till EM. Även den bäst placerade trean får en plats i EM, samt att övriga tredjeplacerade lag får spela play-off om ytterligare fyra platser. Utöver kvalet väntar även en vänskaplig match med värdlandet Frankrike under november månad.

När det svenska landslaget spelar landskamper av olika slag, både i kvalsyfte och rena vänskapsmatcher, så brukar dessa finnas med på veckans rad på spelet Stryktipset. Här gäller det att försöka gissa rätt vinnare i 13 olika matcher som kommer att spelas under en och samma dag. För den som är ett stort fan av fotboll kan detta ses som en enkel uppgift, men det är inte alltid lätt att veta vad som kommer att hända. Till hjälp när man fyller i sin rad kan man se ett genomsnitt på hur andra spelare har resonerat, samt vad stora dagstidningar och bettingexperter tror om utfallet. Detta gör att även du som nybörjare kan ha chansen att vinna stort på detta spel.

Under kvalets gång kommer laget att spela totalt 10 matcher och det är först efter alla dessa som man helt och hållet kan säga om Sverige kommer vara med i EM eller ej. Då det inte bara handlar om hur det svenska laget presterar i sina matcher, utan även hur det går för övriga i tabellen, så är det många olika saker som måste falla ut på ett visst sätt för att man ska kunna säkra en EM-plats. De lag som Sverige kommer att ställas emot är Ryssland, Moldavien, Österrike, Liechtenstein och Montenegro och schemat för mötena ser ut som följer:

2014-09-08: Österrike – Sverige 1-1
2014-10-09: Sverige – Ryssland
2014-10-12: Sverige – Liechtenstein
2014-11-15: Montenegro – Sverige
2015-03-27: Moldavien – Sverige
2015-06-14: Sverige – Montenegro
2015-09-05: Ryssland – Sverige
2015-09-08: Sverige – Österrike
2015-10-08: Liechtenstein – Sverige
2015-10-12: Sverige – Moldavien

Under dessa kvaltillfällen kan du alltså hålla utkik för att se om något av de stora spelbolagen har spel på matchen, som då inte bara kan ge det svenska landslaget behövliga poäng, utan även en vinst till dig.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*