Italiensk och spansk framgång i CL

Just nu pågår Champions League där flera stora europeiska klubbar tävlar om den stora pokalen. Turneringen som hålls årligen brukar innehålla riktiga drömmöten mellan några av de allra största lagen. Förra årets final var inget undantag då Manchester United mötte FC Barcelona på Wembley Stadium i London.

I dagarna spelar de kvarvarande 16 lagen matcher som avgör om de tar sig vidare till kvartsfinalerna eller ej. Under veckan har ett par händelserika matcher genomförts. I tisdags möttes bland annat Arsenal och Milan i en tuff match på Arsenal Stadium i London. Det engelska laget var snabba med att ta kommando och redan vid halvlek stod det 3-0. Italienarna orkade inte kvittera utan matchen slutade med just det resultatet. Dock hade det behövts en något större vinst för Arsenal för att ta sig vidare i Champions League. Zlatan och hans Milan blev då alltså klara för en plats i kvartsfinalen längre framöver.

Dagen därpå spelade bland annat Barcelona en match mot tyska klubben Leverkusen på den världskända arenan Camp Nou i spanjorernas hemstad. Och matchens stora stjärna var ingen mindre än Lionel Messi som lyckades med att göra hela 5 mål under matchen. Slutresultatet blev 7-1 till den spanska klubben som även dem nu säkrat sig en plats i kvartsfinalerna.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*