Konflikt om nybyggd OS-arena

Under nästa år kommer Sommar-OS att äga rum i London. På grund utav detta började man redan under 2008 att förbereda inför detta stora evenemang genom att bygga en helt ny arena som skulle agera som huvudarena för spelen. Arenan har plats för 80 000 åskådare och har kostat 5,7 miljarder kronor att bygga. Nu verkar det dock som att arenan bara kommer att användas just under OS för att sedan rivas och byggas om.

Det är fotbollsklubbarna Tottenham och West Ham som just nu ligger i en konflikt om vilket lag som ska få ha arenan som hemmaarena när OS är slut. Tottenham anser att de löparbanor som nu finns inne på arenan kommer att försämra sikten för åskådarna och vill därför bygga upp en ny arena direkt efter OS.

Detta skulle betyda att arenan endast kommer att brukas under ungefär en månads tid. Klubben vill använda delar från den nya arenan för att rusta upp den gamla friidrottsarenan Crystal Palace och sedan bygga en ny arena där den idag oanvända arenan står. Detta beräknas kosta ytterligare 2,6 miljarder kronor.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*