Sommarlov inför höstens EM-kval

FIFA_World_Cup-qualification_2014_-_Austria_vs_Sweden_2013-06-07_(003)Under sommaren så tar många sporter paus i form av att ligorna avslutas och börjar om på nytt till hösten. Dessutom spelar inte landslaget några landskamper, utan tar välbehövligt sommarlov för att ladda om inför hösten. För en del lag är detta extra viktigt.

I september fortsätter det svenska landslaget sitt kval till fotbolls EM i Frankrike med två matcher med ett par dagars vila däremellan. De här matcherna blir lagets tuffaste under kvalet och utfallet är väldigt viktigt. Det första mötet är mor Ryssland på bortaplan och senast lagen möttes slutade matchen 1-1. 3 dagar senare möter man Österrike på hemmaplan  på nationalarenan Friends Arena i Solna. Även dessa har man mött tidigare och också då blev resultatet 1-1.

Utöver dessa två matcher har Sverige två matcher kvar att spela innan det slutligen är klart vilka lag som går till EM nästa sommar. För att gå vidare krävs minst en andraplats i tabellen, eller att bli det bästa tredjeplacerade laget. Övriga treor får sedan spela play-off om de sista platserna.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*