Dubbel glädje för landslaget

Kvalet inför fotbolls-em nästa sommar är i full gång och Sverige spelade under den senaste veckan två kvalmatcher som båda slutade med vinster. Den första matchen var mot Moldavien där Sverige vid halvtid hade en ledning med 2-0 efter mål gjorda av Ola Toivonen och Johan Elmander. När slutsignalen går efter 90 minuters spel står det 4-1 till Sverige vilket innebär en vinst och 3 välbehövda poäng.

Några dagar senare mötte Sverige grannlandet Finland och var sugna på revansch efter förlusten i hockey under VM för några veckor sedan. Man hade redan sagt att man skulle starta utan storstjärnan Zlatan i laget, men har byttes in redan efter 25 minuter då Ola Toivonen blev skadad. Redan då stod det 1-0 till de gul-blå laget efter att Kim Källström gjort ett mål. Efter att Ibrahimovic kom in på plan dröjde det bara minuter innan det stod 3-0, då han lyckades göra 2 mål inom loppet av 4 minuter. I andra halvlek fick Zlatan in bollen i mål ännu en gång och likaså fick även Emir Bajram göra ett mål i matchen. Matchen slutade med 5-0 och Sverige ligger nu tvåa i sin kvalgrupp tätt efter Holland.