CL-final blir en drömmatch

Säsongens Champions League börjar lida mot sitt slut och det som återstår nu är finalen i form av ett drömmöte mellan två av Europas största fotbollslag.

I tisdags spelade spanska laget FC Barcelona en match mot italienska Real Madrid. Matchen slutade med vinst till Barcelona som då säkrade en plats i CL-finalen. Laget har tidigare varit i final tre gånger och där vunnit varje gång.

Dagen efter Barcelonas seger var det dags för nästa semifinal. Denna gång var det ett möte mellan engelska Manchester United och tyska klubben Schalke. Matchen slutade med vinst till Manchester vilket gav dem den andra platsen i turneringens final. Manchester har varit i final ett flertal gången och gått vinnande ur tre av dessa.

De båda lagen har möts i dessa sammanhang tidigare, närmare sagt i finalen 2009. Vinsten gick då till Barcelona och troligen kommer detta bli ett intensivt möte då Manchester är ute efter revansch. Att dessa lag skulle hamna i final var det många som trodde redan från början. Redan vid lottningen av grupperna kom dessa två lag upp som finalister och att matchen kommer att följas av många fotbollssupportrar är någonting som är säkert.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*