Kvinlig publik vid turkiskt matchstraff

I fotbollens värld har vi under åren många gånger fått höra talas om kravaller som supportrarna har gjort då de har startat slagsmål på läktarna, kastat ut saker på plan eller förstört arenan. I Turkiet har man nu provat en ny metod för att förhindra dessa saker att ske.

När fotbollslaget Fenerbache mötte Sjaktar Donetsk i en match under försäsongen i år så blev det storkalabalik efter att Fenerbaches supportrar invaderade planen mitt under matchen. Som straff för detta dömdes Fenerbache till att få spela sina två nästkommande matcher inför tomma läktare för att undvika att händelsen skulle ske igen. Det var detta straff som man hade räknat med, men i veckan gick turkiska fotbollsförbundet in och ändrade straffet för laget och även regeln för vad som kommer ske om dessa händelser sker igen i framtiden.

Enligt den nya regeln får kvinnor och barn under tolv år gå gratis på de fotbollsmatcher där lagen bestraffats på grund av sina fans. Ingen anna publik släpps in på matchen. Under gårdagen spelade Fenerbache sin första straffdömda match inför en publik av närmare 41 000 kvinnor och barn. Denna händelse kommer att gå till historien som den första fotbollsmatchen utan några män i publiken.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*