Sveriges framtid i EM-kvalet

I fredags spelade Sverige sin senaste match i EM-kvalet inför fotbolls-Em nästa år. Denna gång var motståndet Ungern och många hade förhoppningar om att få se en vinst i denna match, då detta hade garanterat en plats vidare till mästerskapet. Dock slutade matchen i förlust efter att Ungern satt 2-1 i 89:e minuten. Samtidigt vann Norge på hemmaplan en av sina matcher, vilket gjorde att de just nu ligger som bästa tvåa i kvalet, vilket ger en direktkvalificering till mästerskapet.

På tisdag spelar Sverige nästa match, då mot San Marino på bortaplan som i helgen blev utklassade av Holland med 11-0. Man får allt hoppas på att vi kan få se ett liknande resultat även denna gång.

Sverige har sammanlagt tre matcher kvar i kvalet och det gäller nu att man kommer ut samtliga med vinst för att ha en chans att komma med i mästerskapet utan att behöva spela play-off matcher. Senast Sverige spelade mot San Marino vann man med 6-0 på hemmaplan. Även i förra mötet med Finland vann man med 5-0. När man senast mötte Nederländerna förlorade man dock med 4-1, vilket gör detta möte till det som troligen kommer att avgöra Sveriges framtid i EM.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*